21 рік – жива традиція Першого національного! У прямому ефірі – Великодні урочистості з усіх катедральних соборів України та Ватикану.

Шлях до свята Христового Воскресіння розпочинаємо з трансляцій у Страсну п’ятницю. 

18 квітня, 22:15 - 24:00 – Хресна дорога в Колізеї (Ватикан) під проводом Святішого Отця Франциска, Папи Римського. 

VII Всеукраїнська християнська олімпіада "Юні знавці Біблії" проходила в Острозькій Академії. У вищий навчальний заклад приїхало близько ста  учасників з 11 областей України. Це учні 1-8 класів загальноосвітніх шкіл України: переможці шкільних та регіональних олімпіад, які вивчають предмети духовно-морального спрямування — «Етику», «Основи християнської етики», «Людина і світ».

Метою Хресної Дороги, яка, цьогоріч, перед днями, відбулася в смт.Коропці, було довести до свідомості людей, що Бог любить нас такою любов’ю, що послав Свого Сина Єдинородного на  землю, «щоб кожен, хто увірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне», показавши, як із – за любові до нас, грішних, Син  Божий,  вмер на хресті, і розбудити в учасників і присутніх бажання співучасті та допомоги Христові і своїм ближнім у несенні їхнього хреста у важкі хвилини життя; виховувати учнів у дусі Христових слів: «Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною.» (Мк.8,34).

Час Великого посту – це час, де кожна людина – християнин  намагається примиритися із своїм Творцем, із своїм Богом. І таке примирення дуже часто нам приносять реколекції – час особистої зустрічі нашої душі з Богом, діалог з Христом, діалог з нашою душею. Це час нашої віднови, застанови над власним життям, нагода зупинитися та замислитися над тим, чим є наше життя, задуматись над його ціллю, над сенсом нашого життя.

Всесвітлішим і високопреподобним отцям, преподобним монахам і монахиням, дорогим братам і сестрам!

Він усунув болі смерті і воскрес
у третій день, і простелив шлях
усякій плоті воскресінням з мертвих.
(анафора Св. Василія Великого).

Христос Воскрес!

Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа – найважливіше свято для всіх християн, центральна подія нашої віри. Воскресіння – найпереконливіший доказ, що Господь Ісус – не лише правдива людина, але й правдивий Бог.

Всесвітліші, всечесні та преподобні отці −дорогі співбрати в Христовому священстві!

Знову наближаємося до Великого четверга, коли, ідучи на хресну смерть і відкриваючи двері у воскресіння, наш Божественний Спаситель установив святе таїнство Священства. У зв’язку з цим прагну роздумати разом із вами над тим великим даром, учасниками якого ми стали тоді, коли Христос покликав нас до участі в Його священстві. Він пригадує нам на Тайній вечері: «Не ви Мене вибрали, а Я вас вибрав і призначив, щоб ви йшли і плід принесли, та щоб тривав ваш плід, а й щоб усе, про що б ви тільки попросили в Отця в Моє ім’я, дав вам»  (Iв.15,16).