Декада місійності 2016. Дев’ятий день

Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Сповнитися місійним духом

Боже Слово: Він викладав їм, свідчивши про Царство Боже, і переконував їх про Ісуса з закону Мойсея та пророків, – від ранку аж до вечора. Деяких переконували його слова, а деякі не йняли віри. І бувши в незгоді між собою, почали розходитися, коли Павло до них промовив лиш одне це слово: «Добре прорік був Святий Дух через пророка Ісаю до батьків ваших, кажучи: … серце цього народу затовстіло й вони вухами тяжко чули, і очі свої зажмурили, щоб часом не бачити очима, і вухами щоб не чути, щоб не зрозуміти серцем і не навернутись, та щоб я не оздоровив їх. Нехай, отже, буде вам відомо, що це спасіння Боже було послане поганам: і вони почують» (Ді. 28, 1–31).

Держсекретар Ватикану: «Патріарший собор - символом важкої та героїчної історії УГКЦ»

Цей собор - центр єдності усієї Української Греко-Католицької Церкви, як на Батьківщині, так й в діаспорі. Ця споруда є символом важкої та героїчної історії вашої Церкви, яка повнотою занурилась у скарби східної християнської традиції та водночас є у повному сопричасті з Єпископом Рима, а отже — частиною того католицизму, яке, окрім того, що є рисою Церкви, становить також конкретну реальність. Саме завдяки цьому вона є знаком збіжності у різноманітті, яке знаходить у служінні наступника апостола Петра видимий центр єдності та постійне утвердження у вірі.

Глава УГКЦ: «Присутність Держсекретаря Ватикану в Україні, який говорить про війну, є голосом, що будить сумління європейців»

Учора кардинал П’єтро Паролін, Державний секретар Ватикану, у Запоріжжі чітко висловив позицію Ватикану щодо святості й недоторканості українських кордонів. Апостольська Столиця підтримує суверенітет Української Держави, і ті території, де українська влада не має контролю і люди змушені тікати від війни, повинні бути повернені під її контроль. Святість українських кордонів, які має забезпечувати міжнародне право, повинні бути шановані всіма.

Декада місійності 2016. Восьмий день

Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Власний хрест

Боже Слово: «А й тепер закликаю вас: Бадьортеся, ніхто бо з вас життя не втратить, лиш корабель (пропаде). Цієї ночі бо з’явився мені ангел Бога, якому я належу і якому служу, і сказав: Не бійся, Павле! Ти маєш перед кесарем з’явитися, тож Бог дарував тобі всіх тих, що пливуть з тобою. Тому бадьортеся, люди, бо я вірую Богові, що воно так буде, як було сказано мені. Ми мусимо натрапити на якийсь острів»… А як мало дніти, Павло запрошував усіх щось з’їсти: «Оце сьогодні, – казав, – чотирнадцятий день, як ви, ждучи, перебуваєте натще й не їсте нічого… Ніхто з вас ані волосу із голови не втратить». Сказавши це, взяв хліб, подякував перед усіма Богу і, розламавши, почав їсти (Ді. 27, 1 – 44).

Держсекретар Ватикану: «Європа повинна почуватися відповідальною за долю України»

Жест, що його я роблю, як посланець Папи Франциска, виражає зобов'язання Святого Престолу й католиків, а також багатьох інших віруючих та людей доброї волі. Бо перед лицем наявного протистояння ми маємо обов'язок молитися про мир, а потім діяти, саме в ім'я Бога, аби бути близькими до тих, кого насильство позбавило елементарних речей, часто сіючи смерть, тяжко порушуючи психологічну та афективну рівновагу й ставлячи під загрозу нормальний поступ щоденного життя, починаючи з можливості гідно утримувати власні сім'ї.

Держсекретар Ватикану в Запоріжжі: «Війна в Україні — набагато більше, ніж якийсь затягнутий конфлікт…»

Моїм найпершим бажанням було, щоби мій перший візит до України був в Запоріжжі. Причина - зрозуміла: ця земля дає притулок великій кількості переселенців, жертвам насильства з прилеглих регіонів. Зовсім недалеко звідси, відбулися та продовжують відбуватися збройні сутички, що приводять до відчаю все населення.