Держсекретар Ватикану в Запоріжжі: «Війна в Україні — набагато більше, ніж якийсь затягнутий конфлікт…»

Моїм найпершим бажанням було, щоби мій перший візит до України був в Запоріжжі. Причина - зрозуміла: ця земля дає притулок великій кількості переселенців, жертвам насильства з прилеглих регіонів. Зовсім недалеко звідси, відбулися та продовжують відбуватися збройні сутички, що приводять до відчаю все населення.

Навіть там, де, здається, панує відносна тиша, — земля, вкрита мінами, становить собою постійну загрозу для життя багатьох людей, передусім дітей.

Такими словами звернувся Кардинал П’єро Каролін, Державний секретар Ватикану, в Запоріжжі до представників Ради Церков та Релігійних Організацій 16 червня.

У своїй промові Держсекретар Ватикану наголосив, що війна в Україні - не припиняється: «Ця війна підступна, замаскована, майже невидима ззовні — і саме тому несправедливо забута світовими ЗМІ. Але вона є постійною загрозою для життя, безперервною дестабілізацією миротворчого процесу, джерелом лише для незаконних доходів для небагатьох».

Кардинал порівняв війну із міною, яка завжди замаскована, але попри це, завжди потенційно вибухова. «Ми добре знаємо, що ця війна — набагато більше, ніж якийсь затягнутий конфлікт: це постійна небезпека, знак протистояння цивілізацій, історій та народів, яке виходить далеко поза кордони України, що може мати серйозні наслідки для світової рівноваги», - продовжив він.

 Ця «війна по частинах», як її називає Папа Франциск, показує, що не можна жартувати з провокаціями, тому що вистачить дрібнички, аби вони вибухнули широкомасштабними та згубними конфліктами. «На жаль, страждання цієї землі, на якій ми сьогодні перебуваємо, становлять драматичне попередження щодо того, що може статися, коли спровокувати погіршення ситуації. Я прибув, аби зустрітися з усіма жертвами цього насильства, переказати всю любов, близькість та прагнення солідарності Папи й усієї Католицької Церкви. Страждання, яке ви переживаєте, хоча й стосується безпосередньо вашої землі, та звертається до совісті усіх людей, а також цілої міжнародної спільноти, щоб було докладено усіх зусиль заради припинення драми в Україні», - звернувся представник Ватикану до присутніх.

Департамент інформації УГКЦ

Держсекретар Ватикану в Запоріжжі: «Війна в Україні — набагато більше, ніж якийсь затягнутий конфлікт…» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User