Свято Першого дзвінка в ЧДКА ім. свщм. Г. Хомишина

Студенти ЧДКА ім. свщм.Г. Хомишина, знову зібралися на урочисту лінійку присвячену Дню Знань  і Першому дзвонику 1 вересня 2015 р.Б.

Особливістю цього свята є очікувана і бажана мить для студентів 2 курсу, адже саме в цей день вони отримують підрясники, в яких зобов’язані ходити на лекції та Богослужіння. Це по-особливому, трепетно переживають не тільки самі студенти, а й їхні батьки, які моляться і співпереживають за добру формацію та вишкіл своїх синів.

У привітальному слові ректор Академії о. Д. Подоба зауважив, що вчитися в Дяківсько-Катехитичній Академії –це  наче пити воду із чистого джерела. Тим джерелом є сам Христос, який дає мудрість та знання викладачам і наставникам, а ті в свою чергу передають студентам. Також ректор відзначив професійність таких викладачів як п. І. Кікис, п. Л. Хомишин, п. З. Ножак, завдяки яким Академія дає добрий вишкіл для майбутніх спеціалістів та пишається своїми випускниками.

Гостем урочистої лінійки цього року був о. А. Марчук, директор «Карітасу» Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ. Отець Андрій побажав студентам бути милосердними, найперше один до одного, у нелегкий для України час, розпізнавати та цінити покликання, вслухатися у голос Христа.

Після відбулося посвячення Кивоту, семисвічника та ікон у академічній каплиці свщм.Г.Хомишина, які придбали цьогорічні та минулорічні випускники Академії. Отець П. Вандяк - духівник ЧДКА, який ревно старається про красу студентської каплиці, передав вітання від Правлячого Архієрея Бучацької єпархії УГКЦ, владики Дмитра Григорака та побажав всім  благословенного навчального року.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Свято Першого дзвінка в ЧДКА ім. свщм. Г. Хомишина https://buchacheparchy.org.ua/ Super User