З такою колядкою молодь спільноти ТУСК «Обнова» м. Чорткова несла радісну звістку про народження Спасителя.

Коляди– це сакральний скарб нашого народу, які своєю мелодійністю  звучання та віншувальним змістом милують  слухачів. А яким могутнім і доречним нагадуванням про духовний зміст cвята Різдва Христового, для поглинутих  передсвятковою метушнею людей, є ці колядки! Самі пісні сповнені вифлеємською радістю, здатні викликати сльозину радості і теплоти на очах у кожної людини, незалежно від її віку й становища у суспільстві. Тож, справді, почесним і обов’язковим можна називати  звіщання радісної новини колядниками.

Молодь, яку не злякав мороз, звеселила своїм співом та віншуваннями не одну родину рідного міста Чорткова та його околиць. Вертеп завітав до храмів та державних установ, де його учасники своїми палкими словами нагадали людям, що Різдво Господнє – празник радості всього творіння, тому завданням кожного християнина, -  є гідно прийняти Новонароджене дитя у свої родини та  серця. «Ми створені для щастя, а без Господа його не знайти» (Бл. Любомир Гузар)

Постановка вертепу обновлянами  стала відображенням  чудесної події у Вифлеємі, що відбулася  більше як 2000 років тому. Надіємось, що перегляд цього вертепного дійства допоміг жителям м. Чорткова  заново пережити та відчути Різдво.

Повідомила Роксолана Процик

«З колядою йдем до Вас, щоби було все гаразд…» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User