18. 03. 2011 р. Б. обновлята м. Чорткова разом із своїм духівником о. Андрієм Лемчуком взяли участь у реколекціях, які відбулися у римо-католицькому монастирі сестер Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії у селі Язлівець Бучацького району. Їх проводив о. диякон Мирослав Думич. Тема реколекцій стосувалась молитви. Реколектант запрошував усіх розумати над тим, що таке молитва, як молитися, про святість, дружбу,  приклад життя святих української землі та про поведінку під час Великого посту. Був виділений час для запитання і спільних обговорень.

Реколекції – це час, коли потрібно відновити у своєму серці діалог з Богом, час, коли потрібно слухати, а не говорити. Саме, перебуваючи в тиші, ми можемо почути голос Божий, забуваємо про свої мирські справи і турботи. Ісус пропонує нам цей спокій у реколекціях.

Живучи декілька днів у монастирі, обновлята зрозуміли, що потрібно відкинути власну гордість, своє “я”, щоб пізнати потреби Господа та ближнього. Також спільно молилися, брали участь у Службі Божій, Хресній Дорозі, яка відбулась в с. Новосілка, ходили на прогулянку до парку біля монастиря, на екскурсію до сусіднього замку та костелу латинського обряду, дізналися про історію монастиря та його засновницю мати е колекц Даровську. Було надзвичайно цікаво дізнатися про її шлях до покликання до монаршого життя та чуда зцілення за її заступництвом після смерті.

Ціллю е колекцій було віддалитися від шуму щоденності та зануритися у Божу присутність, адже Боже Слово зміцнює бажання іти за Господом. Необхідно слухати його саме під час Великого посту, щоб зрозуміти ту жертву Христову, яку Він підніс Своєму Небесному Отцеві з любові до нас, через Його бажання бути поруч з нами.

Тепер Обновлята, духовно збагатившись та відпочивши, повертаються до щоденних обов’язків. Головне завдання, яке стоїть перед ними – зберегти Боже Слово в серці та пронести Його в житті, особливо в цей благодатний час Великого Посту.

Христина Юрчак

Великопосні реколекції https://buchacheparchy.org.ua/ Super User