Наступає новий навчальний рік і готуючись до навчання та доброго виконання своїх обов’язків, ми не забуваємо про те, що є членами студентського товариства «Обнова». Дане товариство існує в м. Чортків зовсім недовго - з 19 лютого 2009 року. Проте, оглянувшись назад можемо побачити багато подій, які ТУСК «Обнова» пережило. Оглядатись назад іноді корисно, оскільки це допомагає аналізувати недоліки праці і планувати подальшу діяльність. Тож оглянемось назад!

1. Щотижня Товариство має зустріч, яка супроводжується  читанням Святого Письма, спільною молитвою та навчанням. Навчання полягає у розподілі на секції : Історико-географічну; медичну та культурологічну. Члени секцій готують доповіді, запрошують фахівців (лікарів, викладачів) на зустріч;

2. Вистава «Він був Серед нас», яка відбулася в Єпархіальному управлінні та навчальних закладах міста.;

3. Важливою в житті Чортківської обнови стала поїздка-екскурсія в Чернівці, відвідини  музею В.Івасюка, а також, знайомство з ТУСК «Обнова» м. Чернівці;

4. В часі великого посту 2009 і 2010 років наша спільнота була присутньою на театралізованій хресній дорозі, яку ставила Івано-Франківська «Обнова» в Чортківському р-ні. Ми мали нагоду для отримання досвіду в діяльності «Обнови» і отримали гарний приклад для наслідування від Івано-франківських «Обновлят»;

5. Звичайно, що відпочинок зближує членів будь-якої спільноти. Ми мали поїздки до Марійського центру в с. Зарваниця та в с. Червоне.

6. В листопаді наша спільнота святкувала день свого Покровителя – Архангела Михаїла. Члени Чортківського товариства «Обнова» були присутніми на св. Літургії, а після неї відбулося урочисте посвячення ікони Святого Архангела Михаїла.  Історія створення даної ікони дуже цікава, бо її вирізьбили з дерева в’язні Чортківського СІЗО для нашого студентського товариства. Після посвячення ікони відбулася трапеза товариства «Обнова», яка супроводжувалася цікавими іграми та конкурсами.

7. В грудні 2009 року організовано акцію «Допоможіть Святому Миколаю». «Обновлята» виготовляли скриньки і прикріплювали їх у навчальних закладах, магазинах м. Чортків. Зібрані кошти призначалися для дітей сиріт та дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Також, члени товариства відвідали цих дітей з подарунками.

8. Велика подія – спільна зустріч Нового року. Присутність на Богослужінні, трапеза, ігри, пісні на Божу славу.

9. 29-30 березня 2010 року ТУСК «Обнова» інсценізувало виставу присвячену великопісні тематиці «Повір мені». Вистава відбулася в навчальних закладах міста та в Катедральому соборі міста Чортків під час нічних чувань.

10. 2009 і 2010 рік у Великодній час - проведення Великодніх гаївок з молоддю та дітьми.

11. 11 квітня 2010 року - святкування 80-ти річчя заснування ТУСК «Обнова» в м. Львів, участь в урочистій конференції, приуроченій даній річниці.

12. 13 квітня - день відкритих дверей ТУСК «Обнова» на якому відбулося представлення товариства та його діяльності перед молоддю та ЗМІ.

13. 1-2 травня 2010 року - відбулася велопроща в с.Зарваниця.

14. 9-11 травня  2010 року - «Обновлянські» реколекції в Карпатах.

15. 22 травня 2010 року ТУСК «Обнова» взяла участь у нічних  чуваннях в катедральному соборі св. Петра і Павла, на яких відбулася урочиста присяга членів товариства.

16. 12 липня 2010 року - святкування 10-ліття Бучацької Єпархії. ТУСК «Обнова» стали активними учасниками в урочистій зустрічі глави УГКЦ Блаженійшого Любомира Гузара.

17. 17-25 липня 2010 року відбувся федераційний вишкільний табір лідерів ТУСК «Обнова», на якому побували три представники нашого товариства, які поділилися з товариством незабутніми враженнями про дану подію.

Наше товариство після літніх канікул зустрілося повне сил і енергії. З Божою допомогою, ми знову готові в подальшому працювати, щоб втілити в життя гасло: «Обновити все у Христі».

Стан розвитку ТУСК «Обнова» у м. Чортків https://buchacheparchy.org.ua/ Super User