Як і завжди, розпочинаємо нашу зустріч з молитви.

Саме цього дня відбувається святкування 196-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. Першу частину зібрання ми присвятили нашому поету, генію і художнику. Пригадали його біографію, обговорили декілька творів і віршів, підготували презентацію. Кожен з присутніх зачитав улюблений вірш.

На другу частину зібрання ми запросили члена правління Української Гельсінської спілки з прав людини, координатора громадської приймальні УГСПЛ у м. Тернополі Олександра Степаненка.

п. Олександр розповів нам про історію заснування та діяльність Гельсінської Спілки та, маючи багатий досвід, поділився своєю практикою з молодою спільнотою. З його слів ми почерпнули багато нового і цікавого. Вкінці нам було запропоновано перегляд документального фільму білоруського режисера Уладзіміра Коласа «Галерея Ади». Стрічка показує, як живеться вільнодумцям у Білорусі, останній у Європі країні, де панує диктатура, і як попри всі біди та труднощі, мистецтво може показати людям те добро і красу, яке все ж є в їхньому житті, і яке здатне облагороднювати людей.

Кожної зустрічі ми вчимося чогось нового. Запрошуємо всіх бажаючих студентів приєднуватись до нас. Ми зустрічаємося щовівторка о 1730 в приміщенні Єпархіального управління за адресою: м. Чортків, вул. Монастирська, 1.

Обновляни 

Зустріч Обновлян 9 березня https://buchacheparchy.org.ua/ Super User