Одного разу Папа Іван Павло ІІ на всесвітньому дні молоді сказав: «Одним із основних питань, які ви, молоді, маєте собі ставити, першим і основним є наступне:

  •  Яка ваша ідея людини? Що, на вашу думку, визначає гідність і велич людської особи?

Питайте себе, якими людьми ви хочете бути, яку культуру хочете наслідувати. Не бійтеся відповісти на ці питання, навіть якщо відповідь вимагатиме від вас зміни в напрямку ваших думок і обов’язків».

Кожна людина повинна вчитися жити добре і відповідально. Особливо гостро це питання стоїть перед молоддю. Для цього створюються різні християнські товариства. У нашому місті – це Товариство українських студентів-католиків «Обнова», яке існує вже чотири місяці. 

Коротко хочемо розповісти про життя нашого товариства. У м. Чорткові ми, обновляни, збираємося кожного вівторка. Ці зустрічі не є лекційного характеру, як у навчальних закладах, але мають більш спільнотний характер. На них ми вчимося, адже є студентами, а найголовніше завдання студента – вчитися. Вчимося молитися, ділимося новинами, враженнями, планами та пропозиціями на майбутнє.

Кожне наше зібрання починається та закінчується молитвою. Раз на місяць всі ми йдемо на спільну Святу Літургію до Собору верх. Апп. Петра і Павла.

У товаристві зараз створені такі секції:

  • Медична
  • Історико-географічна
  • Культурологічна.

Кожного разу певна секція готує якусь тему, яку спільно вибираємо та з якої можемо дізнатися щось нове.

Медична секція на зустріч запрошувала учасників руху «За життя», від яких всі ми почерпнули багато цікавого, про яке дотепер не знали. Історико-географічна секція розповідала про історію м. Чорткова, адже важливо знати історію міста, в якому навчаємось. На наступний раз культурологічна секція готує для нас щось цікаве про українські церковні та народні пісні.

На початку нашої зустрічі 12.05.09 ми говорили про подальший розвиток інтернет-сторінки, яка вже існує на офіційному сайті Бучацької Єпархії. Поки-що на сторінку подаємо новини про діяльність нашого товариства. Висувалися також пропозиції про надання можливості читачеві висловлювати свою думку про прочитане, тобто подавати короткий коментар до статей.

Час від часу переглядаємо презентації чи короткі відеофільми християнського та повчального змісту.  

Певний час на кожній зустрічі присвячуємо на організаційні питання.

Так проходять наші зустрічі. Крім цього ми організовуємо мистецькі вечори, екскурсійні поїздки, прощі, відпочинкові походи.

Якщо ти молода людина-християнин і хочеш реалізувати себе в доброму, приходь на наші зустрічі, щоб вони були багатші, різноманітніші та кращі.

Обновляни м. Чорткова

На наших зібраннях ми вчимося бути добрими християнами https://buchacheparchy.org.ua/ Super User