19 лютого 2009 року відбулася зустріч ініціативної групи ТУСК Обнова це було  перше неофіційне зібрання обновлян м. Чорткова.

Вже 24.02.09р. була організована офіційна  зустріч студентської молоді Обнови в Чорткові.на цьому зібранні були присутні студенти з Дяківської Академії, Медичного Коледжу та Педучилища, а також чортківська молодь. Куратор групи розповів коротко про історію та діяльність Обнови в Україні та закордоном, ознайомив присутніх з метою і головними цілями Товариства і звісно з їхнім уставом та правилами. Були показані короткі відео - ролеки про Обнову з інших. Ділились своїм досвідом студенти які вже були в Чернівецькій та Івано – Франківській спільнотах Обнови. На цій зустрічі відбулось знайомство перших учасників та організаторів, молилися Акафіст до Архангела Михаїла.

Наступна зустріч (03.03.09р.) була проведена в формі діалогу(дискусії) про Великий піст. Спочатку виступив з наукою про піст о. духівник Чортківської Обнови о. Андрій Лемчук. Він розповів про піст, яким він повинен бути, пояснив значення посту для людей,розкрив суть Великоднього посту. Після розповіді о. Андрія було невелике обговорення теми, після чого вирішивши деякі організаційні питання зібрання закінчилось.

Третя зустріч,яка пройшла 11.03.09р., була присвячена пам’яті великого українського поета Т.Г. Шевченка. На мистецькому вечорі читалася поезія генія українського народу Т. Г. Шевченка. Також відбулася дискусія по прочитаних творах,після чого кожний учасник почитав улюблений вірш, чи уривок з поеми великого Кобзаря та обґрунтував чому саме цей твір сподобався йому найбільше. Звісно зачитувались твори й інших письменників, як українських так і зарубіжних, наприклад: Лесі Українки, Л. Костенко, Г. Чубая, Р. Кіплінга та багатьох інших.

На даний момент Чортківська спільнота Обнови налічує понад двадцять учасників з різних навчальних закладів Чорткова. Кожного разу  на зібрання приходять нові студенти, які допомагають нашій маленькій  спільноті розвиватися!!!!

Відбулися зустрічі ініціативної групи ТУСК "Обнова" https://buchacheparchy.org.ua/ Super User