Храмове свято в Заліщиках та освячення Алеї Слави

1 жовтня 2024 р. Б., у величне свято Покрову Пресвятої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Заліщики.

З нагоди храмового празника на молитву зібралося багато вірних та духовенства, які спільно благали Господа про мир і спокій в Україні, закінчення війни та навернення ворога.

Під час проповіді Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ сказав: «Сьогодні ми святкуємо величний ювілей вашого храму і дякуємо Пресвятій Богородиці за її заступництво. Богородиця має особливу місію для всіх християн, адже її допомога не раз виявилася в нашому народі під час багатьох подій. І ми віримо, що і сьогодні, серед лихоліття війни, Матір Божа простягне свій покров над усією нашою країною. Наші молитви, які ми сьогодні звершуємо, обов’язково будуть вислухані Нею і допоможуть нам пережити всі лихоліття».

Після завершення Архиєрейської Літургії відбувся Чин Водосвяття та численні многаліття. Парох храму о. Іван Сендзюк подякував Преосвященному Владиці Дмитру за візит та молитви. Також з нагоди Дня захисника та захисниці України в Заліщиках було освячено Алею Слави героїв, які віддали своє життя за Україну. До урочистостей долучилися представники місцевої влади, духовенство та родичі загиблих воїнів.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Храмове свято в Заліщиках та освячення Алеї Слави https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/14102402/013.jpg#joomlaImage://local-images/2024/14102402/013.jpg?width=1279&height=959 Super User