Заупокійне Богослужіння в 40-й день пам’яті о. Руслана Винника

28 вересня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив заупокійну Архиєрейську Літургію в 40-й день пам’яті спочилого о. Руслана Винника в с. Бобрівники.

Підчас проповіді Владика Дмитро звернувся з особливим словом співчуття і подяки до усіх присутніх. Архиєрей говорить: «Через священника діє Господь. Він дає йому особливу владу. Через священника перемінює тіло і кров, через нього проповідує. Без священника немає живої Христової церкви. Тому сьогодні споглядаючи на відхід до вічності о. Руслана, пригадаємо собі значення священника в життя парафії  і кожного з нас. Навчати, освячувати і управляти – це та владу, яку Господь дає тим, кого Він вибрав. Через священника Господь прощає гріхи. Без благословення священника не відбувається жодна справа на парафії, тобто Господь має благословити усі наші справи. Таким є священник для людини».

Роздумуючи про значення Тайни Священства, Владика наводить приклад святого Петра, який став основою для всієї Церкви. «Сьогодні ми дякуємо о. Руслану за його служіння, за любов до Бога і людей. Він залишиться в нашій пам’яті назавжди», - завершує проповідь Владика Дмитро.

Після завершення заупокійного Богослужіння духовенство та вірні помолилися Чин Панахиди за душу спочилого о. Руслана.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Заупокійне Богослужіння в 40-й день пам’яті о. Руслана Винника https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/141024/003.jpg#joomlaImage://local-images/2024/141024/003.jpg?width=1279&height=959 Super User