Похоронні Богослужіння о. мітр. Василя Бігуна

25 та 26 вересня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив заупокійні Богослужіння за душу спочилого митрофорного протоієрея Василя Бігуна в с. Костільники Золотопотіцького Деканату.

Заупокійні Богослужіння розпочалися молінням Чину ієрейського Парастасу, який очолили два Архиєреї: Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин та Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький. У співслужінні численного духовенства та вірних, які прибули на відправу, Владики молилися за упокій душі спочилого о. мітр. Василя. 

Наступного дня Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив заупокійну Архиєрейську Божественну Літургію, опісля якої відбувся Чин ієрейського похорону. 

Підчас проповіді Архиєрей висловив свої співчуття для рідних і близьких покійного. «Сьогодні сумний і скорботний день для всіх нас. Ми проводжаємо до вічності о. Василя, який багато років був священиком Христової Церкви. Коли настає смерть, ми не можемо зрозуміти, чому вона приходить в наше життя. Наші щирі сльози за покійним – це вияв справжньої любові. Ми дякуємо Богу за ті добрі діла, які творив отець Василь, і за те, що привів багато парафій в лоно Української Греко-Католицької Церкви. Дякуємо за ті добрі покликання, які плекав отець Василь. Ми віримо, що душа спочилого вже перед Богом, і складаємо щиру подяку за все», - говорить Владика Дмитро.

Після завершення Богослужіння відбувся Чин останнього цілування. Відтак тіло покійного було перенесено на цвинтар і поховано у присутності духовенства та вірних.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Похоронні Богослужіння о. мітр. Василя Бігуна https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/011024/001.jpg#joomlaImage://local-images/2024/011024/001.jpg?width=1270&height=952 Super User