Архиєрейська Божественна Літургія в відпустовому місці Савелівка

31 серпня 2024 р. Б. в день Положення чесного пояса Пресвятої Владичиці нашої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію у відпустовому місці Савелівка.

Спільна молитва за Україну об’єднала всіх присутніх у спільному прагненні. З цієї нагоди відбувся з’їзд харизматичної спільноти. 

У своїй проповіді Преосвященний Владика Дмитро роздумував над словами Євангеліє. Архмєрей говорить: «Найважливіше зберігати Боже Слово у своєму серці. Там відбувається боротьба між Богом  і злим духом. І хто переможе – залежить від нас. Матір Божа зберігала Бога в своєму серці. Господь намагається нас зробити кращими через свою Святу Матір та інших святих. Про Божу присутність маємо свідчити у своєму житті. Кожному з нас варто задуматися: «Як саме Бог діє у моєму житті?». Інколи ми не можемо побачити цієї дії, бо засліплені власними думками та гріхами. Господь перебуває в серці кожного з нас».

Далі Владика Дмитро роздумує над важливими питаннями Божої присутності в житті людини, яке здійснюється через Пресвяту Богородицю. «Сьогодні ми молимося за Україну і віримо, що Бог є з нами. Просимо Бога вистояти і мати можливість перемогти Його перемогою. Адже, якщо перемога буде, то це буде Божа перемога», - завершує проповідь Владика.

Також під час Архиєрейської Божественної Літургії відбулися священичі свячення диякона Івана Держила, випускника Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата.

Завершилося урочисте Богослужіння спільною молитвою за Україну та духовними науками.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в відпустовому місці Савелівка https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/090924/009.jpg#joomlaImage://local-images/2024/090924/009.jpg?width=1024&height=768 Super User