Новий навчальний рік в ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина

1 вересня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди початку нового навчального року в Чортківській дяківсько-катехитичній академії ім. свщмч. Г. Хомишина.

Після урочистої зустрічі Владики Дмитра у присутності духовенства, викладачів та родичів студентів розпочалася урочиста Літургія під час якої возносилися сугубі молитви за мир і спокій в навчальному році, за добре здоров’я та успіхи для усіх членів академічної спільноти.

Перед початком Архиєрейської Літургії відбулося посвячення підрясників для студентів 2 курсу та благословення на носіння цієї благочестивої одежі. 

Під час проповіді Владика Дмитро звернувся до батьків та родичів студентів, запевнивши їх, що вони зробили правильний вибір, віддавши своїх дітей на навчання до ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина. «В цьому навчальному закладі відбувається чудова формація. Тут виховують не лише доброго дяка чи катехита, тут виховують людину і доброго християнина. Тому важливо завжди перебувати з Богом, осягаючи духовну професію, щоб вірно сповняти свій обов’язок», - говорить Архиєрей.

Після завершення Божественної Літургії відбулася присяга студентів 1 курсу та вручення залікових книжок. Моменти урочистостей завершилися окропленням свяченою водою та спільною молитвою за Україну.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Новий навчальний рік в ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/04092402/011.jpg#joomlaImage://local-images/2024/04092402/011.jpg?width=1024&height=768 Super User