Чин освячення Престолу та дияконські свячення в с. Базар

29 серпня 2024 р. Б. в день Усікновення чесної голови чесного і славного пророка, предтечі і хрестителя Івана Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Базар з нагоди освячення Престолу та уділення дияконських свячень.

Святкова подія цього дня зібрала в храмі духовенство та багато вірних, які прийшли привітати Преосвященного Владику Дмитра та об’єднатися у спільній молитві. Після урочистої зустрічі Преосвященного Владики на церковному подвір’ї розпочався чин освячення Престолу. До цього важливого  і сокровенного таїнства долучилися запрошені священники. Далі розпочалася Свята Архиєрейська Божественна Літургія під час якої відбулася ще одна урочистість – Чин поставлення двох дияконів. Це випускники Тернопільської духовної семінарії ім. Й. Сліпого піддиякони Степан Тацій та Іван Ворончак. Кандидати до дияконських свячень розпочали здобувати духовну освіту та формацію ще в Чортківській дяківсько-катехитичній академії ім. свщмч. Г. Хомишина, а пізніше завершили вже в семінарії.

У проповіді з нагоди свята Преосвященний Владика Дмитро Григорак звернув особливу увагу на постать святого пророка і предтечі Івана Хрестителя і його особливу роль в історії християнства. «Саме святий Іван Хреститель є прикладом незламності і стійкості у своїх переконаннях і засудженню гріха. Такими маємо бути і ми – сповнені глибокої віри і стійкості перед випробуваннями. Святий Іван жорстко засуджував усе гріховне і не шукав компромісів. Наше внутрішнє життя з Богом інколи потребує ще більшої відданості і постійності. Прикладом цього є святий Іван Хреститель», - говорить Владика Дмитро

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії Преосвященний Владика привітав нововисвячених отців-дияконів Степана та Івана, а ті в свою чергу висловили слова вдячності для Архиєрея за уділені свячення. Завершились урочистості спільною молитвою за Україну.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин освячення Престолу та дияконські свячення в с. Базар https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/04092401/007.jpg#joomlaImage://local-images/2024/04092401/007.jpg?width=1024&height=768 Super User