Заупокійні Богослужіння за душу о. Володимира Старика

18 та 19 серпня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похоронні Богослужіння за душу спочилого о. Володимира Старика.

Велике горе сколихнуло с. Вільховець та с. Окопи Мельнице-Подільського Деканату Бучацької Єпархії, адже на 44-році життя до дому небесного Отця відійшов улюблений парох цих сіл. о. Володимир Старик.

Похоронні Богослужіння розпочалися у суботу 17 серпня в храмі Покрову Пресвятої Богородиці с. Вільховець, З візитом скорботи до храму прибув Митрополит Василій Семенюк, який відслужив Чин великої Панахиди. Наступного дня Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив Божественну Літургію та Чин малої Панахиди за душу о. Володимира. Цього дня Архиєрей роздумував про важливість людського покликання. Владика говорить: «Хто йде за Господом, шукаючи Його Слова ніколи не буде покинутим. Отець Володимир сумлінно сповняв свій обов’язок душпастиря, тому очікуватиме на вічну нагороду в небі. А ми повинні щиро і ревно молитися за його душу, адже це найбільше, що зараз потрібно для нього».

Того ж дня було відслужено ієрейський парастас за участю місцевого духовенства та багатьох вірних, які прийшли, щоб долучитися до усильної молитви за душу новопереставленого отця. 

Наступного дня заупокійні Богослужіння розпочалися заупокійною Божественною Літургією, яку очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ та Чином ієрейського похорону. Велика кількість духовенства та вірних прийшли, щоб духовно попрощатися із своїм священиком, який понад 15 років прослужив у храмі с. Вільховець. Відправа завершилася потрійним обходом навколо храму з тілом покійного. 

Після урочистого прощання траурний кортеж попрямував до с. Трибухівці. Тут у храмі св. Параскеви було відслужено Чин Панахиди та відбулося останнє прощання усіх присутніх із о. Володимиром. 

Опісля Богослужіння тіло о. Володимира було поховане на місцевому цвинтарі. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ від імені усього духовенства та вірних Бучацької Єпархії висловив найщиріші співчуття рідним і близьким о. Володимира, які переживають важку втрату улюбленого сина, чоловіка і батька. «Запевняю Вас, що Господь не покидає нікого у важких обставинах життя. Він дає силу пережити всі ті випробування, які трапляються в житті. Лише віра і молитва дають силу жити далі. Отець Володимир залишиться в нашій пам’яті прикладом доброго Христового священика, який », - сказав у прощальному слові Архиєрей.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Заупокійні Богослужіння за душу о. Володимира Старика https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/31082402/015.jpg#joomlaImage://local-images/2024/31082402/015.jpg?width=1024&height=768 Super User