Освячення іконостасу в храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Борщів

15 серпня 2024 р. Б. в день Успіння Пресвятої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Борщів з нагоди храмового празника та освячення іконостасу та тетраподу.

Храмове свято та візит Архиєрея зібрали у храмі багатьох вірних, які цього дня вознесли особливі молитви до Господа разом з Владикою Дмитром та духовенством.

У своїй проповіді з нагоди свята Владика промовив: «Успіння Матері Божої – це дуже важливе свято для християнина, яке відкриває великі істини. Господь забрав до неба свою матір разом із тілом, показуючи велике значення Богородиці для всього світу. Чим ближче ми перебуваємо з Богом, тим більше здобуваємо собі щастя. Наші хлопці, котрі зараз на передовій своїм життям свідчать про Бога. Адже, навіть перебуваючи в таких нелюдських умовах мають глибоку і тверду віру. Приклад Богородиці, яка завжди вірила у свого Божественного Сина має надихати нас на життя з Богом і любов до ближнього».

Після Архиєрейської Божественної Літургії Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ привітав усіх присутніх зі святом. Парох храму о. Михайло Манькут у свою чергу подякував Владиці за візит та усердні молитви. Після численних многаліть відбувся  Чин малого освячення води.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення іконостасу в храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Борщів https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/310824/003.jpg#joomlaImage://local-images/2024/310824/003.jpg?width=1024&height=768 Super User