Круглий стіл «Кава з владикою»

7 серпня 2024 року в управлінні Бучацької єпархії УГКЦ з ініціативи та благословення владики Дмитра Григорака відбулося засідання круглого столу «Кава з владикою». На якому були присутні керівники органів управління освітою, спеціалісти та консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників територіальних громад, священники Комісії освіти і виховання Бучацької єпархії.

Владика Дмитро Григорак, єпарх Бучацький, розпочав засідання зі спільної молитви та благословення. Після чого подякував присутнім, що прийняли запрошення. Владика звернув увагу на важливість Божих чеснот в житті християнина та свідчення віри власним життям. 

о. д-р Руслан Корнят, голова Комісії освіти і виховання, розповів про роль освітнього капелана, ознайомив із Положенням про освітнього капелана та пасторальним планом роботи, запропонував шляхи співпраці з освітянами. Продемонстрував уривок фільму «Католицизм», де у простій доступній формі розкривалося питання існування Бога на прикладі доказів Томи Аквінського.

Ганна Самолюк, заступник голови Комісії і виховання, зосередила увагу на формуванні духовності особистості в освітньому процесі, проаналізувала навчально-методичне забезпечення предметів духовно-морального спрямування, розповіла про проведення конкурсів «Вчитель року з предметів духовно-морального спрямування» та олімпіади «Юні знавці Біблії».

В теплій дружній атмосфері пройшло обговорення, де присутні мали можливість поспілкуватися, отримати відповіді на запитання, які їх хвилюють, зокрема щодо формування духовності особистості та викладання предметів духовно-морального виховання в закладах освіти і діяльності освітніх капеланів, продовження співпраці між Комісією освіти і виховання Бучацької єпархії УГКЦ та органами управління освітою територіальних громад і закладами освіти для реалізації спільної мети.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Круглий стіл «Кава з владикою» https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/130824/20240807_125307_result.jpg#joomlaImage://local-images/2024/130824/20240807_125307_result.jpg?width=1024&height=768 Super User