Освячення іконостасу в храмі Успення Пресвятої Богородиці с. Нагірянка

7 липня 2024 р. Б. в 2-гу Неділю по Зісланні Святого Духа, Всіх святих українського народу та урочисте свято Матері Божої Неустанної Помочі на парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Нагірянка Улашківського Деканату відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди освячення іконостасу.

Очолив Богослужіння Преосвященний Владика Богдан Данило – правлячий єпископ Єпархії Святого Йосафата із осідком у м. Парма (штат Огайо, США). Архиєрейська Божественна Літургія розпочалася зустріччю Владики на церковному подвір’ї, де Його Преосвященство привітали діти та юнацтво, а також духовенство Улашківського Деканату, запрошені священнослужителі, які чисельно прибули на цю святкову подію. 

Архиєрейська Божественна Літургія цього дня була сповнена особливих прохань за мир в країні, припинення війни та за здоров’я усіх військових. Протягом усього Богослужіння у храмі були присутні мощі св. Юрія Переможця, які передали військові для поклоніння вірним.

У проповіді, зверненій до усіх присутній Владика Богдан наголосив на важливості святкування свята Матері Божої Неустанної Помочі. «Чи прийняли ми Ісуса Христа в нашому житті як нашого Учителя? Чи приймаємо ми Його як нашого Спасителя? Христос своєю смертю відкриває рай і вічне життя, даруючи кожному спасіння», - говорить Архиєрей.

Після заамвонної молитви розпочався Чин освячення іконостасу за участю Архиєрея та усього духовенства. Після завершення Богослужіння Преосвященний Владика Богдан Данило за доручення Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ – Єпарха Бучацького вручив благословенні грамоти парафіянам храму Успення Пресвятої Богородиці та членам церковного братства. Особливим благословення Папи Франциска був нагороджений багаторічний меценат, фундатор багатьох добрих та богоугодних справ, аграрій, депутат обласної ради Василь Вислоцький, який надзвичайно багато спричиняється до розбудови рідної нагірянської святині.

Ще одним урочистим моментом стало нагородження Канцлера Бучацької Єпархії, пароха храму о. Дмитра Ненчина високою церковною нагородою – правом носіння набедреника. 

На завершення урочистого Богослужіння о. Дмитро Ненчин подякував Преосвященному Владиці Богдану Данилу за візит та молитву.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення іконостасу в храмі Успення Пресвятої Богородиці с. Нагірянка https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/10072401/004.jpg#joomlaImage://local-images/2024/10072401/004.jpg?width=1024&height=768 Super User