Освячення іконопису храму Преображення Господнього с. Білобожниця

30 червня 2024 р. Б. в 1-шу Неділю по Зісланні Святого Духа, Всіх Святих, день Собору святих славних  і всехвальних дванадцяти апостолів Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Преображення Господнього с. Білобожниця.

Після урочистої зустрічі Владики Дмитра на подвір’ї храму розпочалася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія.

У недільній проповіді Владика говорить: «Першою людиною, яка увійшла в рай, не був праведник, але був розбійник, який покаявся в кінці свого життя. Господь завжди залишає найменший шанс для спасіння душі. Наша щоденна молитва є запорукою цього спасіння. Нашим святим обов’язком є молитися за наших воїнів, за припинення війни, бо саме від нас це залежить». Далі Архиєрей роздумує над різними темами духовного життя людини.  

Під час Божественної Літургії відбувся Чин поставлення двох дияконів. Дияконські свячення були звершені для піддиякона Антона Стасіва, випускника Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата та піддиякона Назарія Топоровського, випускника Тернопільської духовної семінарії ім. Й. Сліпого.

Також під час урочистостей було освячено оновлений іконопис храму. На завершення Літургії Преосвященний Владика Дмитро привітав отців-дияконів із таким знаменним днем у їхньому житті і побажав витривалості у служінні. Парох храму, Декан Чортківського Деканату о. Андрій Мельник звернувся із словом подяки та вдячності для Преосвященного Владики за візит і щиру молитву.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення іконопису храму Преображення Господнього с. Білобожниця https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/100724/003.jpg#joomlaImage://local-images/2024/100724/003.jpg?width=1024&height=768 Super User