Похоронні богослужіння воїна-героя Руслана Осадци

25 червня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь у похоронних Богослужіннях воїна-героя Руслана Осадци, жителя с. Нагірянка Улашківського Деканату.

Похоронні відправи розпочалися на подвір’ї Катедрального Собору св. верх. апп. Петра і Павла. Духовенство та небайдужі містяни зібралися для зустрічі тіла воїна Руслана та спільної молитви за його душу. Далі похоронний кортеж попрямував в рідне село героя, де було продовжено похоронні богослужіння. Чин Парастасу очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький у співслужінні священиків Улашківського Деканату.

Звертаючись до рідних і близьких покійного зі словом співчуття Преосвященний Владика промовив: «Воїн Руслан прийняв свій святий обов’язок, не побоявся відповідальності і пішов захищати Україну. Смерть є підсумком нашого життя. Воїн Руслан віддав своє життя за всіх нас. Ми дякуємо йому за те, що він був серед нас. Віримо, як заповідає нам Господь, що воїн Руслан перебуває в обіймах Отця і небесної Неньки. Він гідно сповнив свій обов’язок. Вічна йому пам’ять. Господь не забуває своїх померлих».

Наступного дня Чин Похорону очолив Протосинкел Бучацької Єпархії о. мітр. Володимир Заболотний. Після велелюдної похоронної відправи свій вічний спочинок воїн-герой Руслан знайшов на цвинтарі рідного села Нагірянка.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Похоронні богослужіння воїна-героя Руслана Осадци https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/060724/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/060724/006.jpg?width=1024&height=768 Super User