Храмовий празник в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла

29 червня 2024 р. Б. в день Відання П’ятидесятниці та свв. славних і всехвальних первоверховних апп. Петра і Павла відбулося величне святкове Богослужіння в день храмового празника Катедрального Собору м. Чорткова за участі Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ – Єпарха Бучацького.

Велелюдне Богослужіння розпочалося зустріччю Архиєреїв на подвір’ї Собору. Цьогоріч на урочистість храмового свята прибув єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Преосвященний Владика Теодор Мартинюк. Перед входом до храму зібралося духовенство Чортківського Деканату, запрошенні священнослужителі та представники влади, військовослужбовці.

Після зустрічі Владик розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яка цього дня була особливо урочистою та піднесеною. Зі словом проповіді до усіх присутніх звернувся Преосвященний Владика Теодор Мартинюк,  який глибоко розкрив духовне значення постатей святих апостолів Петра і Павла для сучасних християн, наголошуючи на тому, що приклад цих святих є основою для усіх українців, які зараз здобувають свою перемогу ціною власних життів.

Під час Літургії були піднесені особливі молитви за мир і спокій в нашій країні, за завершення війни та навернення ворогів. Після Богослужіння лунали численні привітання від Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ для священиків Катедрального Собору та усіх присутніх.  Із подячним словом звернувся і настоятель Катедри о. Андрій Лемчук,  який подякував військовим за мощі св. Юрія Переможця, які напередодні були привезені до військової частини Преосвященним Владикою Іринеєм Біликом, каноніком Папської базиліки Санта Марія Маджоре.

Завершились урочистості Чином Водосвяття, окроплення усіх свяченою водою та мируванням.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Храмовий празник в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/05072401/003.jpg#joomlaImage://local-images/2024/05072401/003.jpg?width=1150&height=768 Super User