Єпархіальний з’їзд Апостольства молитви Бучацької єпархії

В Улашківському монастирі оо. Василіян відбувся єпархіальний з’їзд Апостольства Молитви Бучацької єпархії під назвою «Я лагідний і сумирний серцем» (Мт. 11,28). Ця спільнота є у важливій увазі Папи Франциска, яка є присутня у різних країнах світу. Це велика духовна армія вірних християн, які моляться у наміреннях Святішого Отця о потребах Христової Церкви і світу. В Україні є понад 17 тисяч, у Бучацькій єпарархії 4 тисячі. До неї вступають чоловіки і жінки, цілі родини та молодь.

Божественну Літургію очолив преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький. У своєму душпастирському слові владика наголосив на важливості жити Євхаристією, правдою і любов’ю, бути жертвенним, наслідуючи у всьому Ісуса Христа і свідчити про дію Божого милосердя та перемоги Спасителя над усяким злом. Звертаючись до Апостольства Молитви, владика подякував усім учасникам які приїхали із різних парафій єпархії, за їх стояння у молитві за Україну, за мир, за воїнів, за народ, закликав до подальшої молитви і свідчень живою вірою і добрими ділами любові нашого Спасителя. 

На з’їзд приїхали, отці відповідальні за провід Апостольства Молитви по деканатах Бучацької єпархії.  Понад 300 людей Апостольства Молитви із різних деканатів єпархії взяли участь у з’їзді. 

Після Божественої Літургії відбулась віднова посвяти, приймання нових людей в Апостольство молитви. Радісно було бачити коли в Апостольстві молитви є присутня молодь. На завершення єпископ усім уділив пастирське благословення із бажанням його плідного процвітання та розвитку. о. Йосафат Фітель, ЧСВВ координатор Апостольства молитви у Бучацькій єпархії, та у Василіянському Чині по цілій Україні, висловив вдячність єпископу за його духовну опіку над вірними, отцям і всім членам Апосольства Молитви за їх жертвенність та чисельність. Опісля були проведені збори, де учасники давали свідчення особливої опіки Ісуса Христа у час війни, а також був представлений план праці Апостольства молитви у Бучацькій єпархії на 2024-2025 рік.

о. Йосафат Фітель, ЧСВВ
Координатор Апостольства молитви у Бучацькій єпархії

Єпархіальний з’їзд Апостольства молитви Бучацької єпархії https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/050724/007.jpg#joomlaImage://local-images/2024/050724/007.jpg?width=1079&height=768 Super User