Архиєрейська Божественна Літургія в день П’ятидесятниці

23 червня 2024 р. Б., в день Зіслання Святого Духа Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

З нагоди цього великого свята урочиста Літургія зібралася в храмі багатьох вірних, які прийшли з проханнями миру і спокою в країні, завершення війни  та своїми особистими наміреннями. 

Після читання Євангельського уривку Преосвященний Владика Дмитро промовив: «Сьогодні,  в цей день П’ятидесятниці, ми святкуємо подію Зіслання Святого Духа на апостолів та день народження Церкви. Ми чуємо слова з читання святого Євангеліє: «Хто вірує в Мене – не матиме спраги ніколи». Наша віра передбачає особисту єдність і спілкування з Богом. Заповіді Божі ще в Старому Завіті стали основою цього спілкування. Найважливішим є той закон, який Бог вкладає в наше життя за діянням Святого Духа. Зовнішній і внутрішній вимір цього закону визначає основу нашого життя». 

Далі Владика Дмитро роздумує про важливість і значення діяння Святого Дух в житті людини та життя за Божими  законами. Архиєрей продовжує: «Бог говорить до кожного з нас через сумління. Навіть не віруючі люди піддаються цьому внутрішньому голосу. Тільки вони не розуміють, що це саме Бог промовляє до них, через внутрішній голос совісті». 

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії Владика Дмитро уділив усім архиєрейське благословення та відбулося мирування з нагоди великого свята.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в день П’ятидесятниці https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/020724/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/020724/006.jpg?width=1024&height=768 Super User