Архиєрейська Божественна Літургія в с. Королівка Товстенського Деканату

13 червня 2024 р. Б. в день великого празника Вознесіння Господнього Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божетсвенну Літургія в храмі Вознесіння Господнього с. Королівка Товстенського Деканату.

Урочисте Богослужіння з нагоди храмового празника було сповнене багатьох події, важливих для церковної громади села. Після урочистої зустрічі Преосвященного Владики розпочався Чин освячення нового Престолу, проскомидійника та Кивоту. Після важливих освячень розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яка також була сповнена урочистих моментів. Після «Херувимської пісні» було уділено ієрейські свячення випускнику Івано-Франківської семінарії ім. свщмч. Йосафата диякону Владиславу Яремію. Також на цій Літургії було звершено Чин поставлення диякона, якого удостоївся піддиякон Андрій Андрушків, також випускник Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата.

У проповіді з нагоди свята Преосвященний Владика наголошує: «Свято Вознесіння Господнього показує нам усю глибину Божого задуму щодо нас. Господь покинув цей світ як людина, але не залишає нас як Бог. Він  перебуває в серці кожного, наповняючи його радістю. Коли людина піддається дії Бога, то вона наповнюється благодаттю і це впливає на її життя. Там, де нема Бога, відсутнє будь-яке добро та світло.  Перебування в Бозі – це вічний мир, любов і благодать. Бог наповняє усю нашу сутність лише тоді, коли ми приймаємо його. Чому ж у світі існує так багато зла? Бо це вибір людини. Господь завжди дає людині право вибору між добром і злом. Бог є досконалою і безмежною любов’ю. Чому ж Господь допускає війни? Тому, що вільна воля наших ворогів вибрала зло. Спосіб нашого життя має бути пов’язаний з Богом, тоді ми переборемо всі проблеми»

Після Архиєрейської Божественної Літургії лунали привітання для новопоставленого о. Владислава та диякона о. Андрія. Також Владика Дмитро вручив архиєрейські грамоти усім жертводавцям, які спричинилися до придбання церковних речей.

Завершилися духовні урочистості спільним молінням за Україну та Чином освячення води.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в с. Королівка Товстенського Деканату https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/22062403/005.jpg#joomlaImage://local-images/2024/22062403/005.jpg?width=1024&height=768 Super User