Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди вручення дипломів в ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина

9 червня 2024 р. Б. в 6-ту Неділю після Пасхи, сліпонародженого Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в каплиці Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина  з нагоди завершення навчального року та вручення дипломів випускникам.

Справді особливий день для студентів-випускників, їхніх батьків та друзів розпочався урочистою зустріччю Владики Дмитра на подвір’ї Академії. Далі розпочався Чин поставлення читця, співця і свіченосця, який Архиєрей уділив усім випускникам. Відтак розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія на якій були присутні батьки, рідні та друзі випускників, гості у священному сані.  Під час Літургії також відбувся Чин поставлення диякона, який Владика Дмитро уділив піддиякону Андрію Ковальчуку, випускнику Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата. 

В часі проповіді Преосвященний Владика Дмитро звернув увагу на значення духовної професії для Церкви та церковного служіння загалом,  а також провів глибокі паралелі з недільним Євангелієм. 

Після завершення Богослужіння розпочався урочистий момент вручення дипломів випускникам, які вони отримали з рук Архиєрея. Відтак слідували слова вдячності від Ректора Академії, отця-доктора Володимира Білінчука, який подякував Владиці Дмитру за молитву, допомогу та пастирську опіку Академії. Привітання линули і для новопоставленого отця-диякона Андрія Ковальчука, який у свою чергу також подякував Владиці за уділення свячень.

Духовно-урочисте святкування завершилося спільними світлинами та взаємними побажаннями від Преосвященного Владики для усіх випускників!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди вручення дипломів в ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/22062401/024.jpg#joomlaImage://local-images/2024/22062401/024.jpg?width=1024&height=768 Super User