Випускні іспити в ЧДКА ім. свщмч. Г.  Хомишина

В період з 27 травня по 6 червня в Чортківській дяківсько-катехитичній академії ім. свщмч. Г. Хомишина відбулися випускні іспити. Головою екзаменаційної комісії був Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький. Студенти стаціонарної та заочної форми навчання, які цьогоріч закінчують курс навчання в Академії демонстрували свої знання з Церковного Уставу та співу, методики викладання християнської етики та основ християнської віри, а також показували свої практичні вміння із хорового диригування та практикуму роботи з хором. Преосвященний Владика Дмитро побажав усім випускникам впевнено продемонструвати свої знання та вміння і довіритися Божій волі.

До складу екзаменаційної комісії були запрошені представники духовних семінарій. На іспит з Методики викладання християнської етики та Основ християнської віри (викладачі Самолюк Г. С., о. Дмитро Ненчин) прибув Ректор ТВДС ім. Й. Сліпого, всесвітліший о. Іван Римар, який схвально оцінив підготовку випускників. 

В атмосфері творчості пройшов іспит з диригування та практикуму роботи з хором (викладачі Корчак В. А., Кікис І. В., Млодзяновська О. Є.), під час якого студенти демонстрували свої практичні навички управління хором. У першому етапі іспиту взяв участь академічний хор «Доместик» (керівник Майданик Ю. М., концертмейстер Тимофій Т. М.), який продемонстрував високий рівень виконання екзаменаційної програми. На іспиті був присутній Ректор ІФДС ім. свщмч. Йосафата всесвітліший о. Тарас Путько. 

Кваліфікаційні іспити з Церковного Уставу (викладач Кікис І. В.) та Церковного співу (викладачі Корчак В. А., Кікис І. В.) засвідчили необхідний рівень знань та вмінь випускників для присвоєння кваліфікації «Дяк».

Після завершення іспитів відбулося спільне засідання педагогічної ради, на якому було підведено підсумки випускної екзаменаційної сесії. Навчальний рік завершено! На славу Божу і для майбутнього розвитку Церкви!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Випускні іспити в ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/220624/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/220624/006.jpg?width=1024&height=768 Super User