Єпархіальна проща спільноти «Матері в молитві»

25 травня 2024 р. Б. в день Третього віднайдення чесної голови св. і славн. прор. предтечі і хрестителя Господнього Івана Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Улашківському монастирі оо. Василіян з нагоди єпархіальної прощі спільноти «Матері в молитві».

Доброю традицією вже стало те, що в останню суботу травня спільнота «Матері в молитві» збирається для спільної віднови в справжньому духовному центрі Бучацької Єпархії – Улашківському монастирі оо. Василіян. Тут всі учасники прощі заносили свої молитви перед чудотворною іконою Улашківської Матері Божої та св. Івана Хрестителя. Велика духовна програма та нічні чування дали можливість поринути у молитву та Святі Таїнства і відчути велику духовну користь. Програма прощі передбачала Таїнство Сповіді, читання та розважання над духовними книгами, а також молитву на Вервиці та Святу Божественну Літургію.

Підчас Архиєрейської Літургії Преосвященний Владика Дмитро звернувся до усіх присутніх: «Щиро вітаю сьогодні усіх прочан із різних куточків нашої Єпархії, Вітаю всіх, хто подолав довгий шлях, щоб прийти до цього чудотворного місця. Нехай Ваша жертва буде приємною Богові. Нехай Ваша щира молитва буде допомогою усім, хто потребує помочі. Особливо нехай вона допомагає нашим військовим. У цей важкий час кожна мама молиться за своїх синів і дочок, які страждають від війни. Ця молитва має велику силу, адже материнська молитва творить дива». 

Далі Владика розважає над євангельським словом цього дня і значення події Воскресіння Христового. «Будьмо певними, що Господь з нами. У нас немає бути розпачу та паніки. Бог завжди з нами, він дає нам мужність і відвагу,  веде до перемоги,  але через Голгофу».

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії зі словом привітання і подяки до Владики Дмитра та усіх присутніх звернувся  відповідальний за спільноту «Матері в молитві» о. Степан Котик. Далі усі паломники та духовенство зі співом пісень вирушили до джерела, де відбувся Чин освячення води та окроплення усіх присутніх.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Єпархіальна проща спільноти «Матері в молитві» https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/01062401/008.jpg#joomlaImage://local-images/2024/01062401/008.jpg?width=1024&height=768 Super User