Архиєрейська Божественна Літургія в монастирі Сестер Мироносиць м. Івано-Франківськ

19 травня 2024 р. Б. в 3-тю Неділю після Пасхи, в яку вшановують Жінок-Мироносиць Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Генеральному домі Згромадження сестер Мироносиць у м. Івано-Франківську.

Після прочитання євангельського недільного уривку, Преосвященний Владика Дмитро виголосив проповідь. Архиєрей говорить: «Сьогодні ми святкуємо Неділю жінок-мироносиць. Про них дуже мало відомо, євангелисти дуже рідко згадують їх. Проте саме жінки-мироносиці першими дізналися про воскреслого Господа. Їхня покірність і смиренність має бути прикладом для нас. Права жінок в ті часи були обмеженими, проте Господь підносить їх і надає нового значення. Ми бачимо цих жінок у найдраматичніших подіях хресної дороги, як вони співпереживали і вірили. Саме тому Господь дає їм таку велику ласку – першими дізнатися про Його воскресіння».

Далі Владика заглиблюється в сучасні реалії і виклики сьогодення. «Ми знищимо всі підступи ворогів. З Божою поміччю і любов’ю переможемо, якщо дамо можливість Богу діяти в нашому житті. До своєї перемоги ми йдемо через Голгофу. Так як і Ісус ішов через муки до воскресіння», - говорить Владика. 
Під час проповіді Архиєрей привітав Згромадження сестер Мироносиць, наголошуючи на важливості монашого покликання і його значення для сучасного світу. «Бажаю Вам бачити і чути Господа, і пронести крізь все життя любов і милосердя заради спасіння душ», - завершує Владика Дмитро.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в монастирі Сестер Мироносиць м. Івано-Франківськ https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/21052401/003.jpg#joomlaImage://local-images/2024/21052401/003.jpg?width=1024&height=768 Super User