Архиєрейська Божественна Літургія біля джерела Всецариці м. Монастириська

13 травня 2024 р. Б. в день пам’яті святої мучениці Гликерії,  а також день спомину об’явлень Матері Божої у Фатімі, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію на джерелі Матері Божої Всецариці м. Монастириська.

Велика кількість вірних зібралася в цей знаменний день для вшанування Фатімських об’явлень Богородиці. З цієї нагоди також відбулося освячення каплиці Матері Божої Фатімської.  Під час Літургії Преосвященний Владика Дмитро звернувся до всіх присутніх у храмі із словом проповіді, в якому наголосив на важливості постаті Пресвятої Богородиці в справах спасіння кожного християнина. Також Владика зазначив, що Пресвята Богородиця у важкі часи випробувань є дороговказом і великою заступницею в небі, здатною перемінити складну ситуацію. Фатімські об’явлення Богородиці дуже важливі для розуміння християнської історії та особи Пресвятої Богородиці загалом. 

На завершення Богослужіння Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ подякував настоятелю Марійського відпустового паломницького місця о. Ростиславу Смірнову за активну діяльність та добрий священичий провід ввіреної йому парафії. Також Архиєрей уділив усім благословення та окропив свяченою водою.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія біля джерела Всецариці м. Монастириська https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/210524/007.jpg#joomlaImage://local-images/2024/210524/007.jpg?width=1024&height=768 Super User