Архиєрейська Божественна Літургія в монастирі оо. Василіян у Чорткові

7 травня 2024 р. Б., у Світлий Вівторок Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в монастирі отців Василіян у Чорткові.

Після урочистої зустрічі Владики розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія на якій було піднесено прохання до Господа за мир і спокій та припинення війни.  

Після прочитання євангельського слова Преосвященний Владика Дмитро виголосив проповідь в якій звернув увагу на важливість перебування Божої присутності в житті християнина. Владика зазначає: «Сьогодні,  в третій день світлого свята Великодня ми чуємо особливе євангельське слово, яке розкриває весь Божий задум стосовно приходу в світ Ісуса Христа. Ми чуємо як сам Господь роз’яснює своїм учням усю глибину того, що сталося і ще має статися. Ісус розкриває перед своїми учнями важливі істини, проте вони не впізнають Його. Лише при ламанні хліба перед ними відкривається Божа присутність».

Далі Архиєрей продовжує роздумувати над значенням Божої присутності. Владика Дмитро продовжує: «А що ж таке життя? Бог нікого не карає навмисно, а карає лише за наше зло і гріхи, які ми самі собі обираємо. Коли людина обирає зло, то втрачає Божу присутність у своєму житті. Бог є любов.  І він віддає себе за гріхи всього світу. Господь як людина супроводжує людство до покаяння. Він прийшов на землю, і ставши людиною, уподібнився до кожного з нас, щоб засвідчити свою глибоку любов і дати нагоду перемогти будь-яке зло в нашому житті. Чи приймаємо ми Бога у своє життя? Він перебуває перед нами в храмі у Святій Тайні Євхаристії і потребує зустрічі з кожною людиною. Лише прірва гріха  і злоби відділяє нас  від цього цілющого джерела спасіння».

На завершення Архиєрейського Богослужіння лунали взаємні побажання з нагоди свята Воскресіння Христового. Усі разом спільно помолилися за Україну та отримали архиєрейське благословення з рук Преосвященного Владики Дмитра.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в монастирі оо. Василіян у Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/150524/009.jpg#joomlaImage://local-images/2024/150524/009.jpg?width=1024&height=768 Super User