Вечірня з виставленням Плащаниці у Велику П’ятницю

3 травня 2024 р. Б. у Велику П’ятницю Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Велику Вечірню з виставленням Плащаниці в Катедральному Соборі свв. верх. апп. Петра і Павла.

День Великої П’ятниці  - особливий час для усіх християн, адже цього дня відбуваються хресні муки, страждання і смерть Спасителя. Свята Церква в цей день служить особливі Богослужіння, тексти яких розкривають цю глибоку духовну драму засобами слова та духовних піснеспівів. 

Богослужіння Великої П’ятниці розпочалися служінням Царських Часів – величної відправи, яка через вибрані псалми відкриває скорботний характер цього дня. Далі розпочався Чин Вечірні під час якого відбувся обхід навколо Катедрального Собору з Святою Плащаницею та покладання її для загального почитання.

Вже традиційно,  у Велику П’ятницю до храму приходить багато вірних, які разом з духовенством беруть участь в обході навколо храму – символічному похоронному обряді Спасителя.

Після звершення усіх обрядодій та чинів, Свята Плащаниця була виставлена на середині храму для почитання. Велика кількість вірних в період Великої П’ятниці та Суботи приступають до поклоніння Святій Плащаниці – символу смертних страждань Ісуса Христа, приносячи свої прохання і молитовні намірення. Ввечері Великої П‘ятниці за участю Архиєрея та численного духовенства було звершене ще одне особливе Богослужіння – Єрусалимська Утреня.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Вечірня з виставленням Плащаниці у Велику П’ятницю https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/090524/003.jpg#joomlaImage://local-images/2024/090524/003.jpg?width=1024&height=768 Super User