Заупокійні Богослужіння за душу о. Івана Михайлюка

18 та 19 квітня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив заупокійні Богослужіння за душу спочилого ієрея Івана Михайлюка.

Священник Бучацької Єпархії о. Іван Михайлюк упокоївся в Бозі на 51-му році життя після важкої хвороби.

Напередодні Чину Похорону було відслужено Чин священичого Парастасу в с. Гермаківка Борщівського Деканату за участі Преосвященного Владики Дмитра та місцевого духовенства. Відтак, наступного дня розпочалася заупокійна Божественна Літургія та Чин Похорону ієрея Івана.

Звертаючись до рідних і близьких покійного, а також до усіх вірних, для яких о. Іван був парохом, Преосвященний Владика Дмитро говорить: «Сьогодні молимося за душу о. Івана в храмі, в якому він служив довгі роки. На кожній службі Божій о. Іван переживав зустріч з Богом. У святих Таїнствах Церкви отець завжди ніс людям живого Бога. Сьогодні настав час його відходу до вічності. Тому і ми маємо сповнити свій обов’язок молитви за його душу. Сьогоднішні євангельські слова дають нам нагоду призадуматися про значення присутності Бога у нашому житті. Найперше у Таїнстві Євхаристії, яка є живою справжньою зустріччю з Богом. Складаю щирі співчуття рідним і близьким покійного о. Івана, які втратили рідну та дорогу людину. Закликаю вас уповати на Бога та Його безмежне милосердя. Нехай Бог стане тепер дороговказом у Вашому житті, так як ним був Ваш дорогий батько. Але найперше пам’ятайте про молитву за його душу, яка дасть Вам сили і заспокоїть біль втрати».

Після завершення Божественної Літургії тіло спочилого о. Івана було перевезено до с. Зелена, де поховано на місцевому цвинтарі.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Заупокійні Богослужіння за душу о. Івана Михайлюка https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/24042401/004.jpg#joomlaImage://local-images/2024/24042401/004.jpg?width=1024&height=768 Super User