Заупокійна Божественна Літургія в першу річницю загибелі воїна-героя Олега Барни

17 квітня 2024 р. в день пам’яті преподобного Симеона, що в Персиді Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив заупокійну Божественну Літургію в день першої річниці загибелі воїна-героя Олега Барни.

В храмі Переображення Господнього с. Білобожниця зібралися рідні та близькі загиблого, духовенство, представники влади та односельчани. 

Під час проповіді Преосвященний Владика Дмитро промовив: «Сьогодні річниця героїчної загибелі Олега Барни, якого добре знала вся Україна завдяки його справам. В ньому світило світло, яке осявало все навколо. Не всі сприймали його дії і вчинки, але він боровся і робив все по совісті. Боротьба – це символ його життя. Кульмінацією цієї боротьби стала хоробра смерть воїна. Дякуємо Богу за дар життя для воїна Олега, бо він прожив його не марно. Ця боротьба продовжується і надалі. І вже ми тепер боремося за ті ідеали, яких прагнув Олег». 

Після завершення Богослужіння на могилі воїна-героя Олега Барни було звершено Чин Панахиди.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Заупокійна Божественна Літургія в першу річницю загибелі воїна-героя Олега Барни https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/240424/004.jpg#joomlaImage://local-images/2024/240424/004.jpg?width=1024&height=768 Super User