Відбувся з’їзд мирян у Бучацькій єпархії

В єпархіальному управлінні Бучацької єпархії 23 березня 2024 р. Б. з благословення владики Дмитра Григорака, ЧСВВ - єпарха Бучацького, відбувся з’їзд мирян «Преображення України шляхом надії, зцілення та солідарності» під гаслом: «Щоб була віра ваша не в мудрості людській, але в силі Божій!» (1 Кор. 2: 5), на який прибуло близько 100 представників: священники та миряни зі всіх деканатів єпархії.

Підчас відкриття з’їзду владика Дмитро разом зі священниками відслужили молебень за перемогу України у війні. У своєму вступному зверненні до мирян преосвященний владика зосередив увагу на важливості віри і надії в житті українського народу, особливо у цей важкий час випробувань.

Із доповіддю «Перемога і преображення» виступив п. Юрій Підлісний, голова Патріаршої комісії родини і мирян, у якій акцентував увагу на важливості особистого преображення кожного.

У доповіді «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя» (Єр. 22: 3) отець Володимир Гриців проаналізував Послання Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні щодо війни та справедливого миру в контексті нових ідеологій, зупинився на важливих положеннях документу.

Присутні мали можливість послухати свідчення п. Єлени та п. Валерія Сорбей з м. Маріуполя, які зараз проживають у Чорткові. Подружжя розповіли про їх перебування в рідному місті у перші дні і місяці війни та вимушений переїзд до Чорткова.

Зі сльозами на очах розповідала про свого сина – воїна-героя Романа Кавчука, який пішов на війну добровольцем і віддав своє життя за Україну, мама – п. Мирослава Кавчук. п. Мирослава звернула увагу на те, як Господь допоміг їй перенести це велике горе і дає сили жити далі.

Після перерви учасники з’їзду працювали в групах, де мали можливість обговорити доповіді, поділитися враженнями від свідчень та внести пропозиції і тези до підсумкового документу з’їзду.

З’їзд завершився молитвою та благословенням владики Дмитра.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Відбувся з’їзд мирян у Бучацькій єпархії https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/290324/098.jpg#joomlaImage://local-images/2024/290324/098.jpg?width=1152&height=768 Super User