Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея

24 березня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Парастасу за душу спочилого воїна Михайла Соробея, жителя м. Чорткова. Михайло, достойно сповнивши свій громадянський обов’язок, за станом здоров’я був звільнений з військової служби, але травми війни підкосили здоров’я воїна і 23 березня його раптово не стало.  

У слові співчуття Преосвященний Владика Дмитро звернувся до рідних і близьких покійного: «Ваше горе не можливо втішити словами. Михайло прожив лише 42 роки, можливо не здобув того,  що планував і прагнув. Сьогодні перед Боже обличчя він приносить любов до свого народу і свій сповнений обов’язок. Дякуємо за дар його життя і дякуємо вам, його дорогі рідні, що достойно пройшли цей шлях разом із ним. Сьогодні немає таких слів, щоб заспокоїти вас і втішити, але надія на Боже милосердя є нашим дороговказом у цій долині сліз. По всій Україні сьогодні багато горя, засмучених батьків і родичів, але ми, як християни, віримо, що Господь воздасть кожному за його ділами. А подвиг померлого воїна Михайла справді праведний»

Наступного дня похоронне Богослужіння продовжилося в Катедральному Соборі свв. верх. апп. Петра і Павла за участі духовенства та багатьох вірних.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/26032402/002.jpg#joomlaImage://local-images/2024/26032402/002.jpg?width=1024&height=768 Super User