Курси «Педагогіка стійкості» у Зарваниці для педагогічних працівників Бучацької єпархії УГКЦ

У Марійському духовному центрі «Зарваниця» 8 – 10 березня 2024 р. Комісія освіти і виховання Бучацької єпархії УГКЦ з благословення владики Дмитра Григорака, ЧСВВ - єпарха Бучацького УГКЦ, за підтримки Патріаршої комісії з питань освіти і виховання УГКЦ організувала і провела курси «Педагогіка стійкості» за програмою «Формування психологічної та духовної стійкості шляхом ціннісно-орієнтованого підходу й супроводу в освітньому процесі» для педагогічних працівників ЗДО, ЗЗСО єпархії.

Це модульний навчальний курс на 30 академічних годин для формування освітніх лідерів з основами антикризової педагогіки і духовно-психологічного супроводу учнів та освітян, який складається із шести модулів. Під час курсів педагоги підвищили рівень професійної компетентності відповідно до вимог програми. А також дізналися про внутрішню стабільність та ціннісне спрямування, як розпізнавати тривожні стани осіб, про антикризову педагогіку та емоційну грамотність, про зв’язок між психологічною і духовною стійкістю, виконали багато цікавих практичних вправ і зможуть надихати інших та якісно комунікувати в своїх  колективах.

Владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, благословив учасників курсів на плідну працю.

Важливі питання сьогодення педагоги опрацьовували під час конференцій, практичних занять, моделювання та розв’язання ситуацій, бесіди за круглим столом.

Серед спікерів: о. Руслан Корнят, доктор богословських наук, голова Комісії освіти і виховання Бучацької єпархії, Тетяна Яблонь, психолог та арт-терапевт, Ганна Самолюк, викладач Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина, заступник голови Комісії освіти і виховання Бучацької єпархії.

Педагоги брали участь у Божественній Літургії, пройшли Хресну дорогу за мир в Україні, молилися вервицю, поклонилися Чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької, спілкувалися з психологом і один з одним.

По закінченні курсів всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації на 30 год.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Курси «Педагогіка стійкості» у Зарваниці для педагогічних працівників Бучацької єпархії УГКЦ https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/160324/005.jpg#joomlaImage://local-images/2024/160324/005.jpg?width=1024&height=768 Super User