Поминальна Панахида в день 10-ї річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні

22 лютого 2024 р. Б. в день 10-ї річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь у поминальній Панахиді.

Для вшанування пам’яті героїв Революції Гідності та усіх, хто загинув за волю України, біля пам’ятного знаку зібралося численне духовенство різних конфесій, представники влади, небайдужі містяни.  

У своєму слові до усіх присутніх Преосвященний Владика Дмитро зазначає: «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв Небесної Сотні. Вже 10 років пройшло з того тривожного часу. Сотня впала, але народ тоді переміг. Жертва цих людей поклала початок цим буремним подіям, які сьогодні вирують. Саме події 2014 року зберегли нас як націю та дали простір у майбутнє. Сьогодні нелегко боротися, але ми повинні вистояти. Пригадаймо останні дні Майдану 2014 року, наповняймося тим духом, який мали ті героїчні люди, які не побоялися нічого. Вони відстояли свою гідність і змогли стати прикладом для багатьох. Герої Небесної Сотні відстояли свою гідність і гідність своєї держави, тому і ми маємо в теперішніх подіях проявляти свою стійкість і вірність Україні».

Після поминальної відправи біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні було покладено квіти та поминальні лампадки.

Події десятирічної давності пробудили в свідомості українців прагнення свободи і незалежності. Сьогодні ці прагнення продовжують здобувати наші мужні воїни ціною свого життя. Небесна Сотня щодня збільшується,  але пам’ять про героїзм цих людей ніколи не зникне і буде великим уроком патріотизму для прийдешніх поколінь.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Поминальна Панахида в день 10-ї річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/26022402/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/26022402/006.jpg?width=1024&height=768 Super User