Архиєрейська Божественна Літургія в Бучацькому монастирі отців Василіян

26 грудня 2023 р. Б. в день Собору Пресвятої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Бучацькому монастирі Воздвиження Чесного Хреста Господнього Чину Святого Василія Великого.

Архиєрейський візит до улюбленої василіянської обителі розпочався із урочистої зустрічі Владики на подвір’ї храму. Після облачення Архиєрея розпочалася Божественна Літургія у співслужінні братії монастиря в священному сані. Після виголошення євангельського читання Преосвященний Владика Дмитро виголосив проповідь, в якій намагався розкрити важливі істини християнського буття. 

Роздумуючи над значенням Божого воплочення Архиєрей зазначає: «Візьмімо собі за приклад сьогодні Пресвяту родину, їхні відносини і силу віри. Святому Йосифові Господь довіряє величезну місію. Він був не простим чоловіком, а справжнім старозавітнім праведником, який повністю підкорився волі Божій. Праведність святого Йосифа є справжнім прикладом поведінки християнина не лише у побутових питаннях, але й у справах віри».

Далі продовжуючи тему Господнього воплочення на землі, Владика Дмитро розмірковує над такими питаннями: «Спитаймо себе хто ми? Яка моя місія в історії спасіння? Чи я приходжу до ясел як смиренний пастушок, як волхви? Чи перебуваю з Марією і Йосифом у бідному вертепі? Чи може належу до протилежного боку тих, хто боявся приходу Бога у світ?, - запитує Владика, -  Різдво – це не лише спогади про те, що колись було. Це привід призадуматися над власним життям і сповненням Божої волі в ньому».

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії відбулися взаємні привітання Владики, отців-монахів та усіх вірних. Спільне моління за Україну та дзвінка коляда завершили молитовні урочистості з нагоди свята.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Бучацькому монастирі отців Василіян https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/301223/011.jpg#joomlaImage://local-images/2023/301223/011.jpg?width=1024&height=768 Super User