Різдвяне Богослужіння в Катедральному Соборі м. Чорткова

25 грудня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди світлого празника Різдва Христового у Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла м. Чортків.

Різдвяні Богослужіння традиційно розпочалися служінням Великого Повечір’я, яке літургійно розпочинає входження вірних у велике таїнство Божого воплочення. Особливий духовний гімн «З нами Бог», який урочисто і величаво проголошує про народження Спасителя, наповнив серця вірних справжньою духовною радість Божого Різдва. Глибокі молитви і псалми, які пронизують усе Богослужіння доповнюють змістовими фарбами головну тему сьогоднішнього свята, а литійні стихири відкривають широку картину події народження Божого Сина. 

Після завершення Великого Повечір’я та перших спільних колядок розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія за чином святого Василія Великого. Духовенство  Катедрального Собору на чолі з Владикою підносило до Бога щирі молитви за мир і спокій в країні, за здоров’я і Божу опіку для воїнів. Після читання Святого Євангелія настоятель Катедрального Собору о. Андрій Лемчук виголосив Різдвяне послання Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ – Єпарха Бучацького. 

На завершення різдвяних Богослужінь барвисто лунали колядки, підносячи на дусі усіх присутніх у храмі. Спільна народна прослава Сина Божого створила величну святкову атмосферу. Завершилися урочистості свята мируванням усіх вірних та взаємними привітаннями з величним празником Різдва Христового.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Різдвяне Богослужіння в Катедральному Соборі м. Чорткова https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/27122307/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/27122307/004.jpg?width=1024&height=768 Super User