Курси «Педагогіка стійкості» в Бучацькій єпархії УГКЦ

23–28 жовтня 2023 р. Б. Комісія освіти і виховання Бучацької єпархії УГКЦ у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості м. Копичинці організувала і провела курси «Педагогіка стійкості. Формування психологічної та духовної стійкості шляхом ціннісно-орієнтованого підходу і супроводу в освітньому процесі» для педагогічних працівників Копичинецької ТГ.

Це модульний навчальний курс на 30 академічних годин для формування освітніх лідерів з основами антикризової педагогіки і духовно-психологічного супроводу учнів та освітян, який складається із шести модулів. Під час курсів педагоги підвищили рівень професійної компетентності відповідно до вимог програми. А також дізналися про внутрішню стабільність та ціннісне спрямування, як розпізнавати тривожні стани осіб, про антикризову педагогіку та емоційну грамотність, про зв’язок між психологічною і духовною стійкістю, виконали багато цікавих практичних вправ і зможуть надихати інших та якісно комунікувати в своїх  колективах.

Серед спікерів: о. Руслан Корнят – доктор богословських наук, голова Комісії освіти і виховання Бучацької єпархії, Тетяна Яблонь – психолог Карітасу Бучацької єпархії, арттерапевт, Іна Грасмане – кандидат психологічних наук (м. Рига, Латвія), Нормундс Грасманіс – бакалавр богослов’я (м. Рига, Латвія), Ганна Самолюк – викладач Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина, заступник голови Комісії освіти і виховання Бучацької єпархії.

По закінченні курсів всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

За повідомленням п. Ганни Самолюк
Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Курси «Педагогіка стійкості» в Бучацькій єпархії УГКЦ https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/061123/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/061123/004.jpg?width=1024&height=768 Super User