Ділення досвідом гостей із Латвії

На запрошення Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ подружжя із м. Риги (Латвія) п. Іна Грасмане, (кандидат психологічних наук, психолог, психотерапевт) та її чоловік п. Нормундс Грасманіс (бакалавр богослов'я) завітало до Бучацької єпархії УГКЦ.

У рамках постійної формації для єпархіальних священників гості із Латвії 24 жовтня 2023 р. Б. провели зустріч на тему: «Побудова терапевтичного діалогу».

Підчас лекції п. Іна зосередила основну увагу над побудовою терапевтичного простору в розмові, адже тепер, у часі війни, до священників часто звертаються люди, зранені війною. Тому, духовні отці теж мають знати, як правильно допомогти людині, а головне, не нашкодити, мати сміливість бути поруч в сильних переживаннях тих, які терплять.

Зокрема п. Іна, давала цікаві поради, як працювати над відновленням самого себе, щоб бути добрим інструментом в руках Господа.

Також психологиня поділилася власним 15 річним досвідом, що кожну зустріч з пацієнтом розпочинає молитвою, а також наголосила наскільки важливо донести, впродовж таких зустрічей, особі, що вона є унікальною та цінною в очах Божих.

Пасторальне консультування є дуже важливе, за словами п. І. Грасмане, і тому вони приїхали в Україну, щоб розвивати таку співпрацю з духовенством, вчителями та ділитися досвідом.

Крім зустрічі зі священиками Бучацької єпархії відбулися такі зустрічі з батьками та семінар з вчителями.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Ділення досвідом гостей із Латвії https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/301023/002.jpg#joomlaImage://local-images/2023/301023/002.jpg?width=1280&height=720 Super User