Похоронні Богослужіння о. Івана Церковного, пароха с. Буряківка

3 та 4 жовтня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похоронні Богослужіння за душу спочилого ієрея Івана Церковного, який після важкої хвороби упокоївся в Бозі на 66 році життя.

Похоронні моління розпочалися служінням Священичого Парастасу в с. Буряківка, де велика кількість духовенства та вірних на чолі з Владикою Дмитром усильно молилися за душу новопереставленого о. Івана. Майже 28 років о. Іван душпастирював у цьому селі, тому велика кількість людей зібралися в храмі для спільної молитви.

У слові співчуття Владика Дмитро промовив: «Отець Іван достойно ніс свій хрест. Він умів терпіти і страждати, завжди з позитивом приймав життєві проблеми  і вірив до кінця. Сьогодні ми прощаємося з ним  і дякуємо за невтомне служіння Святій Церкві, за приклад християнського життя, за мужність і простоту, любов до своїх рідних, до своєї парафії. Наша щира молитва тепер є запорукою пам’яті про о. Івана і його працю. Смерть – це не кінець. Це лише продовження шляху. І сьогодні о. Іван іде від нас далі, по вічну нагороду в Божому Царстві».

Наступного дня ‘відправа почалася служінням заупокійної Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Дмитро у співслужінні духовенства Бучацької Єпархії.

Довершення Чину Похорону відбулося у с. Торське, Заліщицького Деканату, де тіло покійного о. Івана було поховане на місцевому цвинтарі.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Похоронні Богослужіння о. Івана Церковного, пароха с. Буряківка https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/091023/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/091023/001.jpg?width=1024&height=768 Super User