Молитва за воїнів в день Покрови Пресвятої Богородиці

1 жовтня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь у духовно-патріотичних заходах з нагоди відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника і захисниці України та інших вагомих дат календаря.

Вже традиційно, в цей день духовенство різних конфесій разом з вірними збираються біля Пам’ятника Героям Небесної сотні, щоб у спільному молитовному прагненні принести Богу свої прохання. А прохання цьогоріч у всіх єдине – припинення війни і прогнання окупанта із рідної землі.

У пастирському слові до вірних Владика Дмитро промовив: «Сьогодні нам дуже важко. Але Бог є з нами. Вся Україна сьогодні молиться за захисників. Перемога над злом дається важкою ціною, але завдяки вірі ми рухаємося вперед».

Захід розпочався служінням Чину Панахиди за загиблими  військовослужбовцями. Опісля мер міста Чорткова Володимир Шматько вручив ряд нагород за бездоганну сумлінну службу, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків ряду військовослужбовців.

Завершився захід духовно-патріотичними композиціями артистів Центру надання культурних послуг м. Чорткова.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Молитва за воїнів в день Покрови Пресвятої Богородиці https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/061023/003.jpg#joomlaImage://local-images/2023/061023/003.jpg?width=1024&height=768 Super User