Архиєрейська Божественна Літургія в день Покрови Пресвятої Богородиці

1 жовтня 2023 р. Б. в 17-ту Неділю по Зісланні Святого Духа та день величного свята Покрови Пресвятої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ  –  Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чорткові.

У своєму пастирському слові з нагоди величного свята Преосвященний Владика Дмитро аналізує недільні євангельські уривки, які показують важливі християнські істини. Пригадуючи вірним про історію свята Покрови Пресвятої Богородиці, Владика Дмитро вкотре доводить, що саме Матір Божа є нашою найбільшою заступницею  в небі. «Князь Ярослав Мудрий ще в давні часи посвятив народ, державу і її військо під заступництво і Покров Матері Божої. Свята Софія вже тисячу років стоїть на київських пагорбах і ніщо її не зможе знищити, бо це символ нашого народу і нашої віри», - говорить Архиєрей.

Продовжуючи своє проповідницьке слово, Владика звертає увагу на значення патріотизму і його духовного наповнення для кожного українця: «Сьогодні, в цей день великого свята, ми відзначаємо і дякуємо всім захисникам і захисницям України,  сьогодні День створення УПА і День українського козацтва. Все це символічні дати, які об’єднують наш народ  і в теперішні складні часи дають надію на перемогу».

Після Архиєрейської Божественної Літургії, на якій були піднесені усильні благання про мир  в Україні, за життя і здоров’я захисників і захисниць, Преосвященний Владика Дмитро очолив молитву біля ювілейного Хреста на території Катедрального Собору. На завершення святкування Владика привітав усіх захисників і захисниць із святом, побажавши їм стійкості, мужності і витривалості під час сповнення своїх обов’язків, а також вручив пам’ятні грамоти.

Після урочистостей викладачі та студенти  Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського привітали усіх присутніх виконанням музично-патріотичних композицій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в день Покрови Пресвятої Богородиці https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/041023/013.jpg#joomlaImage://local-images/2023/041023/013.jpg?width=1024&height=768 Super User