Архиєрейська Божественна Літургія в 16-ту Неділю по Зісланні Святого Духа

24 вересня, 2023 р. Б. в 16-ту Неділю по Зісланні Святого Духа та день пам’яті святої первомучениці й рівноапостольної Теклі Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла м. Чорткова.

Аналізуючи євангельське читання про таланти, Преосвященний Владика роздумував над важливими істинами, які подає Христос у цій притчі: «Кожен з нас має великий дар. Дар бути людиною – образом і подобою Божою. Людина має різні таланти в багатьох сферах життя. Але є багато важливих духовних дарів, які Господь дає людині лише тоді, коли вона приймає їх у своє життя. Серед них – дар віри. Коли є віра, то Бог сам приходить в життя людини. Наші захисники, які мужньо стоять на захисті країни також отримують від Бога багато духовних дарів. Лише завдяки сильній вірі і любові вони продовжують боротьбу».

Під час Божественної Літургії лунали соборні молитви духовенства про мир і закінчення війни,  про Божу милість для усіх постраждалих і особливо, за міцне здоров’я і витривалість для військових. Після співу духовного гімну «Боже великий, єдиний» Владика Дмитро привітав усіх присутніх з недільним днем і побажав  мужності у справах віри і пошуку Божих дарів.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в 16-ту Неділю по Зісланні Святого Духа https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/011023/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/011023/006.jpg?width=1024&height=768 Super User