Чин Панахиди за загиблим воїном Віталієм Липкою  у с. Свидова

20 липня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив заупокійні моління за душу спочилого воїна-героя Віталія Липку в с. Свидова Товстенського Деканату.

Жорстока і несправедлива війна забрала найдорожчого сина,  чоловіка, батька Віталія Липку, який до останнього свого подиху боронив Україну від окупантів. Висловити шану та повагу воїну-герою Віталію прийшли його рідні та близькі, друзі, однокласники та знайомі, військовослужбовці, духовенство, керівництво громади та побратими.

У прощальному слові над домовиною покійного Преосвященний Владика Дмитро промовив до усіх присутніх: «Нам треба завжди пам’ятати, що Бог перебуває з нами в найважчі хвилини нашого життя. Нам дуже важко пояснити, чому саме Віталія спіткала така доля,  але одне ми знаємо напевне, що душа його жива. Його подвиг житиме у віках  і прийдешнє покоління буде знати про нього,  і про всіх героїв, які загинули захищаючи майбутнє кожного з нас. Щодня пам’ятаймо про це, про тих людей, які віддають найдорожче – своє життя».

Похоронили воїна-героя Віталія 21 липня у с. Поділля, в якому проживав покійний захисник. Тут у молитовному супроводі великої кількості людей та духовенства було довершено Чин Похорону і віддано покійного святій українській землі, яку він із зброєю в руках захищав до останньої хвилини свого життя.

Нехай пам’ять про подвиг і жертву воїна Віталія житиме у  прийдешніх поколіннях!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Чин Панахиди за загиблим воїном Віталієм Липкою у с. Свидова https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/220723/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/220723/001.jpg?width=1024&height=768 Super User