Чин Похорону воїна-героя Василя Курніцького у м. Копичинці

19 липня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в похоронних Богослужіннях воїна-героя Василя Курніцького.

Воїн загинув поблизу с. Старомайорське Донецької області, гідно сповняючи свій військовий обов’язок. Василь Курніцький був справжнім прикладом патріота і захисника Батьківщини. До останнього свого подиху боронив Україну, намагаючись подолати ворога.

У слові співчуття до рідних і близьких покійного Преосвященний Владика Дмитро промовив: «Сьогодні дуже важко підібрати слова розради для всіх хто любив покійного Василя. Для когось він був батьком, сином, другом, сусідом, побратимом, а для України був її захисником. Ми як християни знаємо, що душа після смерті не вмирає. Вона продовжує жити. Так і душа Василя, покинувши його тіло продовжує свою мандрівку в незнаному для нас світі. Наша щира молитва – це той особливий зв’язок, який буде поєднувати нас із покійним Василем. Ми в неоплатному боргу перед ним. Кров наших героїв дає життя нашому народові».

Після завершення Богослужіння тіло воїна-героя Василя Курніцького знайшло вічний спокій на алеї Героїв у м. Копичинці.  Велика кількість духовенства та вірних прийшли провести воїна-героя до місця його останнього спочинку з молитовною вдячністю за його незабутній подвиг в ім’я майбутнього України.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Чин Похорону воїна-героя Василя Курніцького у м. Копичинці https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/200723/005.jpg#joomlaImage://local-images/2023/200723/005.jpg?width=1024&height=768 Super User