«Допоки маємо віру – маємо силу. Наша віра і молитва переможе все!», - Преосвященний Владика Дмитро Григорак

28 травня 2023 р. Б., в 7 неділю після Пасхи, святий отців І-го Вселенського Собору Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Перенесення мощей святого Миколая с. Іване-Золоте.

Роздумуючи над недільним євангельським уривком, Владика обдумує важливі істини християнства. Архиєрей говорить: «На якій правді базується наша віра? Бог є один в єдності трьох божественних осіб. Святі Отці, які збиралися на Вселенських Соборах засвідчували ті правди віри, які ми сьогодні маємо. Вони зробили великий внесок в християнство. Поборюючи різні єресі, на Вселенських Соборах укладалися ті догми, які допомагають нам пізнати справжнього Бога».

Продовжуючи думку про віру в житті християнина, Владика проповідує: «Що означає вірити в Бога? Приймати спосіб його життя. Служити ближньому і жити не для себе, а для інших. В Господній силі ми переконуємося під час війни. Яку міць і силу він дає нам для боротьби! Ця сила приходить через піст, молитву, добрі діла. Це плоди нашої віри,  які дають нам силу. Поки маємо віру – доти маємо силу. Віра в Бога живого дає нам силу витримати. Наша віра і молитва переможе все!».

Під час Літургії духовенство і вірні складали особливі молитви подяки і прохання в наміренні миру і спокою в Україні. На завершення візиту Владика благословив усіх, побажавши міцного здоров’я і процвітання. Після Літургії було освячено капличку Ісуса Христа та відбулося окроплення всіх присутніх свяченою водою.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Допоки маємо віру – маємо силу. Наша віра і молитва переможе все!», - Преосвященний Владика Дмитро Григорак https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/08062301/010.jpg#joomlaImage://local-images/2023/08062301/010.jpg?width=1027&height=768 Super User